Dirigent


 

 

De muzikale leiding van Avec Plaisir is in handen van Ute Jobes.  Zij doet dit op geheel eigen wijze: energiek, vol enthousiasme en met een veel gevoel voor ritme.

 

 

Meer over Ute Jobes

 

Ute werd geboren in 1965 in Aken, Duitsland. Ze groeide op in een muzikaal en kunstzinnig gezin. Diverse instrumenten werden binnen het gezin bespeeld, zoals fagot, viool, gitaar, mandoline en piano. Ook werd er veel samen gezongen en gemusiceerd.

 

Op 6 jarige leeftijd begon Ute met blokfluit- en met 8 jaar met pianoles. Later volgde Ute lessen voor hobo (bij Gerhard Spiessberger), klarinet, gitaar en djembe. Haar eerste zanglessen volgde zij bij Rolf Schmitz-Malburg, later bij Kathelijn van Dongen, Frank Hermans , Louise Deal en Claudia Couwenbergh. Ook leidde Ute diverse vocale en instrumentale ensembles en zong Ute in diverse koren in de Euregio, waaronder het Madrigalchor Aachen o.l.v. Hans Leenders en Kamerkoor Maastricht o.l.v. Ludo Claessen. Ute speelde hobo in o.a. het duo Sus & Ute, in de Harmonie St. Aemiliaan Kerkrade, in het kleine blazersemsemble Neurode en in het blazers dubbelkwintet Feniks.

 

In november 2012 voltooide Ute met succes de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) in Tilburg. Momenteel is Ute naast dirigent van ons vrouwenkoor Avec Plaisir ook dirigent van het MoKla Ensemble in Voerendaal. Zo was Ute in 2012 en 2013 tweede dirigent van het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus en in 2013 mede-repetitor bij de Mastreechter Staar. Zelf zingt Ute in het Vocaal Ensemble Kerkrade o.l.v. Louise Deal.

 

Pas een aantal jaren geleden ontdekte Ute haar passie om te componeren, waarbij ze als autodidact haar gevoelens de vrije loop mag en kan laten. Professioneele ondersteuning ontvangt ze van Kentaro Sato en Ludo Claesen. Ondertussen zijn een aantal werken van Ute succesvol in premiere gegaan. Een aantal compositie opdrachten en vragen naar haar werken stimuleren haar om dit ingeslagen pad verder te volgen.